Leírás
Tudja-e, hogy mi a kollagén és miért az egyik legfontosabb anyag az emberi szervezet számára?
Ez a fehérje mely összeragasztja a sejtek részeit elősegíti a szövetek (A szervek belső vázát a külső burkoló réteggel, és a szerveket egymással összekötő szövet.) létrejöttét, és felújítását. A kollagén összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A szervezet legfontosabb fehérjéje, ugyanis a teljes emberi fehérjetömeg 30 %-át képezi, és a bőrfehérjék tömegének 70%-át.
Eredet: a görög kolla (enyv) és gennao (nemz, létrehoz) elemekből, tehát enyvképző.
Kollagén és a fontos szervek
A kollagén minden szervben megtalálható, mint a sejteket összeforrasztó anyag.
Kollagén és a porc, izmok, ízületek, inak, szalagok és csontozat
A kollagén egy nagy teherbírású, rostos fehérje, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek.
A porc hasonlít a gumihoz, a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% – át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat.
A kollagén elsősorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, strapabíróságát biztosítja. A kollagén teszi elszakíthatatlanná az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik.
A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülő csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektől. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok táplálója.
A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, újraképződni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlődést. Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl. a fejlődési korszakban, a gyógyítás folyamatában, a kollagén építő fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik.
A kollagén szerepe, hogy a bőr és az alatta lévő szövetek rugalmasak, feszesek legyenek. A nedvességtől duzzadt kollagén biztosítja a bőr kötőszövetének rugalmasságát.
25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre.
A kollagén fogyasztása során a ráncok feltöltődnek és kisimulnak.
Segít egyes bőrhibák (pattanás) kezelésében. Regenerálja a hajat és a körmöt. Mell, nyak, dekoltázs feszességét is elősegíti. Hidratálja a kiszáradt kezet, a bőr rugalmasságát itt is segíti.
Alvás és kollagén
Amikor elalszunk, testünk takarékra kapcsol, miközben beindulnak a regenerációs folyamatok. A test alvás folyamán kezdi keresni, a hozzáférhető kollagéneket és más fontos tápanyagokat, hogy a számára szükséges elemekké alakítsa őket.
Milyen szerepe van a kollagén aminosav tartalmának?
Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a test szöveteinek képződéséhez pedig húsz, különböző aminosavból felépülő fehérje szükséges. Az aminosavaknak kivételes hidratáló szerepük van, és a hám felépítő elemei. A magas minőségű kollagén készítmények tartalmaznak 15-18 féle aminosavat is.
Mennyi kollagénre van szüksége naponta a szervezetnek?
25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre, ezért a következő mennyiségeket javasolják életkortól függően:
18-30 éves korig: 5000 mg, azaz 5 gr kollagén naponta
31-50 éves korig: 10000 mg, azaz 10 gr kollagén naponta
50 éves kor felett: 15000 mg, azaz 15 gr kollagén naponta
Milyen fajta kollagént fogyasszunk naponta?
A kollagén lehet marha kollagén, csirke kollagén, sertés kollagén és hal kollagén.
A halak változó körülmények között élnek változó hőmérsékleten, változó mélységben és nyomásszinten. A halbőrből nyert kollagén kivételes kémiai és fizikai ellenálló képesség jellemzi.
A hal kollagén molekula tömege kisebb, ami azt jelenti, hogy könnyebben felszívódik a testben, mint a marha, csirke vagy sertés kollagén.
A hal kollagén már 10 Celsius fok felett teljesen feloldódik vízben, míg a marha, csirke és sertés kollagén kb. 35 Celsius fok körül.
Minél finomabb porrá van őrölve a hal kollagén, annál hatékonyabb a felszívódása.
Prémium Kollagén, Eper ízű
100%-ban természetes hal kollagén
18 féle aminosav tartalommal
A kollagén hozzájárulhat az ízületek egészséges működésének fenntartásához. Fehérjében gazdag. A kollagén természetes összetevője a bőrnek. Segíti a bőrt, hogy megőrizze szilárdságát és rugalmasságát. Az arginin hozzájárulhat az egészséges vérkeringés fenntartásához. A glutamin hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez. A lizin hozzájárulhat a csontok normál szerkezetének kialakításához és fenntartásához.
Adagolási mennyiség:
18-30 éves korig: napi 1 alkalommal 1x csapott evőkanál (1 x 15ml – 5700 mg / 5,9 g), adagok száma 1 dobozban: 30 napra elég
31-50 éves korig: napi 2 alkalommal 1x csapott evőkanál (2 x 15ml – 11300 mg / 11,7 g), adagok száma 1 dobozban: 15 napra elég
50 éves kor felett: napi 3 alkalommal 1x csapott evőkanál (3 x 15ml – 17000 mg / 17,6 g), adagok száma 1 dobozban: 10 napra elég
Hogyan készítsük el a Prémium Kollagént fogyasztásra?
Egy 2-3 dl-es pohárba először a Prémium Kollagén port kell beletenni 1x csapott evőkanállal, ezután fel kell önteni vízzel, majd össze kell keverni egy kanállal. Ezután várni kell addig, amíg teljesen feloldódik a Prémium Kollagén a vízben, ez egy pár percet igénybe vesz. Ezután lehet fogyasztani. Lehet a kollagén italt ízesíteni ízlés szerint vagy lehet víz helyett tejjel vagy juice-val elkészíteni. Azonban mi a tiszta vizet javasoljuk.
Ajánlott napi fogyasztási mennyiség: életkornak megfelelően napi 1, 2 vagy 3 alkalommal 1x csapott evőkanálnyi Prémium Kollagén.
Egy doboz tartalma: 170 g 100%-ban természetes, eper ízű hidrolizált hal kollagén